Työ, koulutus & elämänhallinta

Toimintaa Juuan pajalla

Neliöjuuri? Prosenttilaskut? Mikä on halogeeni? Koska pajalla ei työskentele opettajia, niin joskus aivan joukolla pähkäilemme milloin matematiikkaa tai äidinkielen koukeroita tai mitä tahansa.

Meille voi siis tulla juukalaiset oppilaitoksen kirjoilla olevat opiskelijat jatkamaan keskeytyneitä tai muuten takkuavia opintojaan. Enimmäkseen opiskelijat ovat Nurmeksen ammattiopistosta, mutta voi meille tulla muistakin oppilaitoksista.

Meillä ei käy siistijää, joten pidämme paikat kunnossa pajaporukan voimin. Näin opimme itse kukin siivouksen salat, joita tarvitsemme arkielämässä. Kausittain tutuksi tulee niin pyykin-, ikkunoiden- kuin mattojenkin pesu.

Pajalla on mahdollisuus suorittaa hygieniapassi.

Arvostamme ekologisuutta ja kestävää kehitystä. Käytämme paljon kierrätys- ja luonnonmateriaaleja. Kuuntelemme nuorten ideoita, kannustamme toteuttamaan itseään, hyödyntämään olemassa olevia taitoja ja opettelemaan uutta. Pajalla on mahdollisuus mm. ompeluun, huovuttamiseen, neulomiseen ja vaikkapa omien vaatteiden tuunaukseen.

Mielekäs tekeminen ja sen ohella asioiden ja tulevaisuuden pohtiminen on osa pajan arkea. Meillä on myös pieni myymälänurkkaus, jonne laitamme pajalla valmistuneita tuotteita myyntiin.

Vispilät, vatkaimet, kattilat ja kulhot ovat ahkerassa käytössä päivittäin. Apajan keittiöllä opit arkista ruoan laittoa ja muuta keittiössä puuhastelua, kuten suunnittelua ja kaupassa käyntiä.

Otamme juhlapäivät huomioon niin ruoanlaitossa kuin leivonnassakin. Apajalla ruokailu maksaa pajatoimintaan osallistuville nuorille 2,60€.